Profielfoto en bedrijfsfotografie 2

  1. Bedrijfsportret binnen

Bij het binnenshuis fotograferen van portretten kunnen we een aantal zaken opmerken. Hebben we een situatie waar sprake is van veel glas of moeten we werken in een kamer met donkere muren en TL-verlichting. Licht van buitenaf en vreemde reflecties kunnen een grote uitdaging zijn en het is zaak dat we de diverse lichtsituaties ter plaatse onderzoeken, zodat wanneer de situatie zich aandient, we ermee kunnen omgaan. Een andere grote uitdaging is het fotograferen van zakelijke portretten voor een tijdschrift. We moeten dan bepalen waar we de foto gaan maken. Welke achtergrond gaan we toepassen? De natuurlijke achtergrond (de wanden van de kamer) of passen we een achtergrondscherm toe? Is er voldoende licht in de ruimte? Is dit natuurlijk licht of kunstlicht? Hoeveel lampen gaan we toepassen? En hoe komen we tot de perfecte lichtopstelling voor de fotosessie?

We zullen deze vragen beantwoorden door te kijken naar twee scenario’s, één in een standaard kantooromgeving en één in een studio-achtige omgeving.

corporate-4-persons-wide

Maar, voordat we de fotografiekant opgaan, laat we eerst even de zakelijke kant bespreken.
Ik zal het niet hebben over de tarieven die je jou klanten moet doorberekenen, omdat er simpelweg te veel factoren zijn om te overwegen. We zullen ons juist focussen op de zaken die je op voorhand moet regelen voorafgaand aan de fotosessie. Bij bedrijfsfotografie hebben we het over zaken als:

  1. Leer jou klant kennen;
  2. Wat verwacht de klant van jou;
  3. Leer het bedrijf kennen;
  4. Stem je offerte af op je werkzaamheden;
  5. Stel een goed contract op;
  6. Plan je fotosessie in de morgen;

In het volgende deel zullen de bovenstaande punten nader toelichten.